Pridružite se nam
38.000 članov zaposlenih v vzgoji, izobraževanju, znanosti in kulturi.
Svizove novice!
Spodaj vpišite e-naslov:

Seznam in opis počitniških stanovanj v lasti SVIZ Slovenije

SVIZ-u Slovenije je uspelo s privarčevanim denarjem doslej kupiti 44 počitniških stanovanj. Stanovanja se nahajajo v različnih slovenskih krajih, namenjena pa so oddihu in sprostitvi naših članov in njihovih družin. Da bi se laže odločili, kje boste preživeli nekaj počitniških dni ali se ob koncu tedna oddahnili od napornega dela, smo za vas pripravili kratek opis stanovanj. Zbrali smo podatke, kje so stanovanja, koliko ležišč imajo ter nekaj drugih osnovnih podatkov. Cenik za ponujena stanovanja je priložen opisu. Navedene cene veljajo od maja 2011, razen za tiste apartmaje, ki smo jih kupili pozneje ali so se zanje pomembno spremenili pogoji najema. O morebitnih spremembah vas bomo pravočasno obvestili.

CENIK NAJEMA

1. Stanovanje se nahaja v Simonovem zalivu v Izoli, na Morovi ulici, v zgradbi nasproti hotela HTP Simonov zaliv. Je v drugem nadstropju, njegova oznaka je D-13. Iz predsobe je vhod v dnevni prostor, v katerem sta dva raztegljiva kavča. Dnevni prostor se nadaljuje v majhno opremljeno kuhinjo. Ob dnevnem prostoru je v stanovanju še spalnica z dvema posteljema ter večja pokrita terasa. V sanitarijah je tuš kabina. Pod zgradbo je parkirni prostor, rezerviran za uporabnike našega stanovanja (označen je enako kot stanovanje: D-13). Stanovanje je centralno ogrevano. Od plaže je oddaljeno nekaj sto metrov. V bližnjem hotelu je tudi pokriti bazen. Ključ stanovanja hranijo v pisarni turistične agencije Bele skale v Izoli, Cankarjev drevored 2 (nasproti pošte). Tam se tudi prijavite, plačate turistično takso in dobite potrebne informacije. Ob ključih dobite tudi magnetno kartico za vstop v parkirne prostore.


2. Stanovanje se nahaja v Izoli na Kraški ulici 20 (tretje nadstropje, številka 22). Iz predprostora, ki je hkrati kuhinja, je vhod v dnevni prostor, v katerem so raztegljiv kavč in dve postelji v nadstropju. Iz dnevnega prostora je vstop na teraso. V sanitarijah je tuš kabina. Parkirni prostor je pred zgradbo. Stanovanje je ogrevano z radiatorji iz naravnega kamna. Toplota se uravnava s termostati, ki so v vseh prostorih. Ključ stanovanja hranijo v pisarni turistične agencije Bele skale v Izoli, Cankarjev drevored 2 (nasproti pošte). Tam se tudi prijavite, plačate turistično takso in dobite potrebne informacije.


3. Stanovanje se nahaja v Piranu na Dantejevi ulici 17 A v prvem nadstropju povsem prenovljene zgradbe. Iz predsobe je vhod v sanitarije s tušem, v spalnico s tremi posteljami in v dnevni prostor, ki je hkrati kuhinja. V tem prostoru sta raztegljiv kavč in jedilni kot. V sanitarijah je plinski bojler za ogrevanje radiatrjev in sanitarne vode. V kuhinji je električni 10 litrski bojler. Navodila za uporabo plinskega grelnika vode so v stanovanju. Plaža je prek ceste, parkirni prostor pa na skupnem parkirišču pred Piranom. Ključ stanovanja hranijo v turistični pisarni nasproti hotela Piran (obratovalni čas je napisan na napotnici).


4. Stanovanje se nahaja v Piranu na Obzidni ulici številka 14 (na hišni tablici ni napisano ime ulice). Stanovanje je v drugem nadstropju, v zgradbi v starem delu mesta, blizu tržnice in hotela Piran. Prostori so povsem obnovljeni. Predsoba se nadaljuje v kuhinjo, ta pa v dnevni prostor, kjer je raztegljiv kavč. Od tu je vhod v spalnico z dvema posteljama. V sanitarijah je tuš kabina. Stanovanje je ogrevano z radiatorji iz naravnega kamna, v vsakem prostoru je tudi termostat. Skozi okno se odpira pogled na stare piranske ulice. Plaža je blizu, ob hotelu Piran. Parkirnega prostora ob stanovanju ni (skupno parkirišče pred Piranom) Ključ stanovanja hranijo v turistični pisarni nasproti hotela Piran (obratovalni čas je napisan na napotnici).


5. Stanovanje se nahaja v Dobrni, »Hiša na Trati« – prenovljena zgradbi sredi parka med starim in novim hotelom. Stanovanje je novo, vanj vstopite z južne strani, iz parka. Iz predsobe je vhod v dnevni prostor, ki je hkrati kuhinja; v tem prostoru je tudi dvosed. Iz dnevnega prostora vstopite v spalnico, v kateri so tri postelje; sanitarije imajo tuš. V tem stanovanju je poleg televizije tudi telefon. Porabljene impulze je treba plačati pred odhodom v recepciji hotela Dobrna, kjer hranijo tudi ključ stanovanja. Parkirni prostor je pred zgradbo. Stanovanje je centralno ogrevano. Do pokritih bazenov s termalno vodo v starem ali v novem hotelu je le približno 200 metrov. Notranji bazeni v novem hotelu so obnovljeni, zunanji pa so zgrajeni na novo. Pri nakupu vstopnic za bazene je dogovorjen 30% popust.


6. Stanovanje se nahaja na Ptuju, v Termah Ptuj. Turistično naselje je novo in v neposredni bližini pokritih in zunanjih bazenov s termalno vodo. Stanovanje je v stavbi Soča 3 v pritličju, ima oznako G-02. Iz predsobe je vhod v sanitarije s kopalno kadjo in v dnevni prostor z raztegljivim kavčem in enim pomožnim ležiščem. Poleg televizije je na voljo tudi telefon. Ob dnevnem prostoru je manjša kuhinja z vsem potrebnim za kuhanje ter izhod na manjšo teraso. Prostori so centralno ogrevani. Parkirni prostor je pred zgradbo. Ključ stanovanja hranijo v recepciji tega počitniškega naselja. V ceno najema stanovanja so vštete tudi največ dve vstopnici za bazene.


7. Stanovanje se nahaja na Ptuju, v Termah Ptuj v novem počitniškem naselju. Stanovanje je v prvem nadstropju v stavbi Drava 2, ima oznako A-11. Iz predsobe je vhod v sanitarije s kadjo in v dnevni prostor z raztegljivim kavčem. Poleg televizije je na voljo tudi telefon. Ob dnevnem prostoru je manjša opremljena kuhinja. Poleg dnevnega prostora je v stanovanju še dodatni prostor z dvema posteljama v nadstropju. Od tu je tudi izhod na teraso. Prostori so centralno ogrevani. Parkirni prostor je pred zgradbo. Pokriti in zunanji bazeni s termalno vodo so v neposredni bližini stanovanja. V ceno najema stanovanja so vštete največ tri vstopnice za bazene. Ključ hranijo v recepciji turističnega naselja.


8. Stanovanje se nahaja v Bohinjski Bistrici, na Zoisovi plani v stavbi Jeglič v drugem nadstropju, ima oznako C-27. Iz predsobe je vhod v kuhinjo, slednja se nadaljuje v bivalni proctor, v katerem sta dva kavča. Eden je raztegljiv in tako so v stanovanju tri ležišča. Iz dnevnega prostora je vhod v sanitarije s kopalno kadjo in na balkon. Prostori so ogrevani z radiatorji iz naravnega kamna. Parkirni prostor je pred zgradbo. V pritličju je poseben prostor za shranjevanje smuči in podobne opreme. Nedaleč od Zoisove plane je smučišče Kobla. Bohinjska Bistrica je prijetno izhodišče za mnoge planinske ture ali za sprehode v naravo. Ključ stanovanja hranijo v pisarni LD Turizem, Darja Lazar, s. p., Mencingerjeva 10 (na samem začetku naselja Bohinjska Bistrica).


9. Stanovanje se nahaja v Kranjski gori, Bezje 4, v stanovanjskem bloku, in sicer v petem nadstropju. Dvigala ni. Iz majhne predsobe je vhod v sanitarije s kopalno kadjo in v dnevni bivalni prostor, v katerem je tudi kuhinja. V tem prostoru so raztegljiv kavč za dve osebi in dve ležišči na pogradu. Skozi okno je lep pogled na Julijske Alpe. Prostori so centralno ogrevani. Ob stanovanju je tudi shramba (levo od stopnišča) – dodatni prostor lahko služi za shranjevanje opreme, ki ne sodi v bivalni prostor. Parkirni prostor je pred zgradbo. Kranjskogorska smučišča so na drugem koncu vasi. Ključ stanovanja hranijo v pisarni : Čičare 5, v pritličju desno. Ta del Kranjske Gore je na isti strani kot stanovanjski blok , v katerem je naše stanovanje. Kranjska gora je izhodišče za navdušene gornike.


10. Stanovanje se nahaja v stanovanjskem bloku v Zrečah, na Pohorski cesti 3, stanovanje »7«. Poleg večje predsobe in sanitarij s kopalno kadjo je dnevni prostor, v katerem je hkrati kuhinja. V tem prostoru je raztegljiv kavč. V spalnici so tri postelje. Iz dnevnega prostora je izhod na balkon. Prostori so centralno ogrevani. Stanovalci imajo pravico do souporabe kolesarnice, za shranjevanje smuči je na voljo zaklenjen prostor v kletnih prostorih (ključ je v predalu). Parkirni prostor je pred zgradbo. Od kopališkega, zdraviliškega in rekreacijskega kompleksa je stanovanje oddaljeno približno 800 metrov. Ključ stanovanja hranijo v recepciji hotela Dobrava. Naši gostje dobijo v recepciji ob ključih največ tri brezplačne vstopnice za kopanje v njihovih bazenih. Na smučišča na Rogli vozi smučarski avtobus.


11. Stanovanje se nahaja v brunarici v Kampu Natura (Terme Olimia) v Podčetrtku, njegova oznaka je H-1. Brunarica je primerna za bivanje vseh 12 mesecev v letu. Ogrevani so vsi prostori, in sicer z radiatorji iz naravnega kamna. Iz majhne predsobe je vhod v sanitarije s tušem in v večji dnevni prostor, ki se nadaljuje v kuhinjo. V tem prostoru je tudi kavč in poleg televizije še telefon. Druga ležišča so v prvem nadstropju. Tam sta dva prostora – eden s tremi posteljami in drugi z dvema. Parkirni prostor je pred brunarico. Uporabniki brunarice imajo pravico do največ 4 brezplačnih vstopnic za vse bazene v Termah Olimia. Ta strošek je zajet v ceni in ga poravna GO SVIZ. Brunarica je od Atomske vasi Lipa oddaljena približno kilometer po cesti, urejena je tudi precej krajša pešpot. Ključ stanovanja od 15. oktobra do 20. aprila hranijo v recepciji v Aparthotelu – Hotel ROSA, v poletnih mesecih pa v recepciji v kampu.


12. Stanovanje se nahaja v brunarici v Kampu Natura (Terme Olimia) v Podčetrtku, njegova oznaka je H-13. Brunarica je enaka tisti, opisani pod zaporedno številko 11. Tudi vsi pogoji so enaki kot pri brunarici H-1.


13. Tudi tretja brunarica v Kampu Natura (Terme Olimia) v Podčetrtku, z oznako H-11 je enaka prejšnjima dvema.


14. Leta 1999 smo v Kampu Natura (Terme Olimia) v Podčetrtku kupili še četrto brunarico, ima oznako I-25. Po velikosti in vseh drugih lastnostih je enaka brunarici, opisani pod številko 11.


15. Stanovanje z oznako C-24 se nahaja v novozgrajenem turističnem naselju Prekmurska vas v Moravskih toplicah v neposredni bližini hotela Termal. Prostori so v štiristanovanjski zidani stavbi. Pred vhodom je večja terasa, zelenica zraven bo zasajena. Za majhnim hodnikom je dnevni prostor, ki se nadaljuje v kuhinjo. V tem spodnjem prostoru je raztegljiv kavč. Ob televiziji je v stanovanju na voljo tudi telefon. Uporabo telefona je treba plačati v recepciji ob odhodu. V zgornjem prostoru so tri postelje in kopalnica s tušem. Sanitarije so spodaj. Uporabniki tega počitniškega stanovanja imajo pravico do največ 4 brezplačnih vstopnic za vse bazene hotela Termal. Te stroške plačuje GO SVIZ v letno dogovorjenem pavšalu. Stanovanje je centralno ogrevano. Parkirni prostor je na skupnem parkirišču blizu stanovanja. Do zgradbe z avtomobilom ni mogoče priti. Ključ stanovanja hranijo v recepciji apartmajev, ki je odprta vsak dan od 7. do 21. ure.


16. Leta 1998 smo kupili in opremili počitniško stanovanje v naselju Zeleni gaj v Termah v Banovcih; ima oznako AP-17. Stanovanje je v prvem nadstropju. V dnevnem prostoru, ki je hkrati kuhinja in spalni prostor, sta dva raztegljiva kavča, ki omogočata prenočišče štirim osebam. Stanovanje ima tudi pokrito teraso. Poleg vse opreme za kuhanje sta v stanovanju še televizija in telefon. Porabljene impulze plačate v recepciji pred odhodom domov. V ceno najemnine stanovanja je zajeto brezplačno kopanje v bazenih (največ 3 vstopnice). Parkirni prostor z enako oznako, kot jo ima stanovanje, je varovan. Ob prihodu dobite kartico za odpiranje vrat za vstop na parkirišče, ki jo morate pred odhodom vrniti v recepcijo, da bodo tudi drugi lahko uporabili to uslugo.


17. Tudi to stanovanje se nahaja v Zelenem gaju v Termah Banovci; ima oznako AP-18. Enaka oznaka je na parkirnem mestu. Oprema, velikost in vsi drugi pogoji se ne razlikuje od tistih pri stanovanju, opisanem pod številko 16.


Stanovanji 18 in 19.
Konec leta 1998 smo kupili še dve stanovanji v Rogaški Slatini v novem poslovno-stanovanjskem objektu na Prvomajski ulici 13. Stanovanji sta v drugem nadstropju, prvo ima oznako 8, drugo 9. Prvi apartma ima majhno kuhinjo, spalnico s tremi ležišči in sanitarije. Prostori se ogravajo s plinsko pečjo, ki je nameščena v sanitarijah. V prostorih so radiatorji. Ob opremljeni kuhinji je v stanovanju tudi televizija, ki je priključena na kabelsko omrežje. Drugo stanovanje je večje. Iz večje predsobe je vhod v sanitarije s tuš kabino in v dnevni prostor, v katerem je tudi kuhinja. V tem prostoru je kavč. Iz dnevnega prostora je vhod v spalnico s 4 ležišči. Obe stanovanji sta opremljeni s klimatsko napravo. Ključe stanovanj hranijo v pisarni turistične agencije Dober Dan Rogaška, v Rogaški Slatini, Kidričeva ulica 14. V Rogaški Slatini so leta 1998 zgradli nove bazene s termalno vodo (zunanje in notranje). Uporabnik stanovanja, številka 8 s priloženo napotnico za Riviero Rogaška Slatina prejme največ dve vstopnici, za stanovanje 9 pa največ tri vstopnice. Riviera je od stanovanja oddaljena nekaj sto metrov. Parkirni prostor je ob zgradbi.


20. Zaradi velikega povpraševanja po bivanju v Moravskih Toplicah smo v naselju Prekmurska vas kupili še drugo stanovanje. To nosi oznako M-13 (Marjetica 13). V spodnjem dnevnem prostoru je raztegljiv kavč. Ta prostor se nadaljuje v kuhnjo. Sanitarije s tuš kabino so zgoraj, tam je tudi spalnica s tremi posteljami. Prostori so ogrevani z radiatorji iz naravnega kamna. Uporabniki tega apartmaja dobijo ob prihodu največ 4 brezplačne vstopnice za bazene hotela Termal. Stroške poravnava SVIZ s pogodbeno določenim letnim pavšalom. Parkirni prostor je v neposredni bližini apartmaja. Ključe hranijo v recepciji apartmajev. Ta se nahaja v novem apartmajskem naselju in je odprta vsak dan od 7. do 20. ure.


21. Leta 2000 smo kupili novo stanovanje v Luciji pri Portorožu, Liminjanska 6. Stanovanje se nahaja v stanovanjskem bloku, v tretjem nadstropju. Poleg predsobe so v stanovanju dnevni prostor z dvema kavčema, spalnica s tremi posteljami, ločena kuhinja in sanitarije s kopalno kadjo. Iz dnevnega prostora je vstop na zastekleno teraso, s katere se odpira pogled na Piranski zaliv. Prostori so centralno ogrevani. Pred zgradbo je pokrit garažni boks za en avtomobil; SVIZ je lastnik boksa številka 2. K stanovanju sodi tudi klet (desno spodaj v drugem hodniku ) z oznako SVIZ. Ključe hranijo v turistični agenciji Palma v Portorožu (nasproti pokrite tržnice).


22. Prav tako leta 2000 smo kupili še eno stanovanje na slovenski obali. Ta apartma se nahaja v Ankaranu, Regentova ulica 4B, v novozgrajeni stanovanjski zgradbi. Dnevni prostor z dvosedom, kuhinjo in televizijo ter sanitarije in shramba so v tretjem nadstropju. Iz tega prostora vodijo stopnice nadstropje više, kjer sta spalnica z zakonsko posteljo in večji predprostor z raztegljivim kavčem. Prostori so opremljeni s klimatsko napravo. Od tu je izhod na večjo teraso, od koder se odpira pogled na morje. K stanovanju sodi tudi nepokrit garažni boks s številko 35. Zgradba se nahaja v samem središču Ankarana. Ključe stanovanja hranijo v recepciji hotela ADRIA, ki se nahaja v kampu (preko ceste). S ključi boste dobili tudi največ tri vstopnice za kopanje v njihovih bazenih.


23. Septembra leta 2002 smo kupili že 24 počitniško stanovanje, in sicer v Zelenem gaju v Banovcih; ima oznako AP-36. Nahaja se v istem kompleksu kot druga dva SVIZ-ova apatmaja in prav tako v prvem nadstropju. Je nekoliko večje – sprejme lahko 5 oseb. Spalnica je ločena od kuhinje in v veliki meri tudi od dnevnega prostora. Parkirni prostor se nahaja na zavarovanem območju, ki je dostopno z magnetno kartico. Slednjo ob prijavi dobite v recepciji hotela, kjer hranijo tudi ključe. Parkirni prostor ima oznakoAP-36. V ceni so zajete tudi štiri vstopnice za kopanje v tamkajšnjih bazenih.


24. Jeseni leta 2003 smo v Kampu Natura v Podčetrtku kupili še eno večjo brunarico, v kateri sta dva manjša apartmaja z ločenima vhodoma. Zunanjost in tudi notranjost brunarice sta drugačni kot pri že predstavljenih brunaricah. V spodnjem delu so kuhinja, sanitarije, televizija in enojni kavč. V zgornjem prostoru je ob zakonski postelji še enojna. Apartma z oznako K-37 A je prirejen za 3+1 osebo. Za dva para ni primeren. V najemnini sta zajeti dve brezplačni vstopnici za vse bazene. Ključe hranijo v recepciji Aparthotela, v poletnih mesecih pa v recepciji v kampu (glej druga stanovanja v Kampu Natura).


25. Stanovanje z oznako K-37 B se nahaja v Kampu Natura (Terme Olimia) in je enako stanovanju, opisanem pod številko 24 – gre namreč za dva manjša apartmaja v isti brunarici (proizvajalec jo je poimenoval “Lubadarček”). Pogoji bivanja v tem stanovanju so torej enaki tistim, opisanim pod številko 24.


26. Aprila 2005 smo kupili dve novi stanovanjski enoti v Termah Ptuj. Prvo stanovanje (oznaka G-14) se nahaja v prvem nadstropju apartmajske hiše in je namenjeno za tri osebe. V stavbi je dvigalo. Poleg manjše predsobe in sanitarij je v stanovanju dnevni prostor z raztegljivim kavčem in dodatnim ležiščem; iz tega prostora je izhod na balkon. Kuhinja je del dnevnega prostora. Stanovanje je opremljeno s potrebnim priborom za kuhanje, hladilnikom, telefonom in televizijo. Ključe hranijo v recepciji Term Ptuj. V ceni za eno noč sta všteti največ dve vstopnici za kopanje v njihovih bazenih. V Termah Ptuj so prenovljeni notranji in zunanji bazeni. Parkirni prostor je na voljo pred stavbo in za njo.


27. Tudi to stanovanje se nahaja v Termah Ptuj – v prvem nadstropju apartmajske hiše, ima oznako A-12. V stavbi je dvigalo. Stanovanje je namenjeno za največ pet oseb. Poleg večje predsobe in sanitarij s kadjo je v stanovanju dnevni prostor, ki se nadaljuje v kuhinjsko nišo. V dnevnem prostoru je raztegljiv kavč za dve osebi. Spalnica je ločena od dnevnega prostora. V njej je poleg zakonske postelje še pomožno ležišče. Stanovanje je opremljeno z vsem priborom za kuhanje, hladilnikom, telefonom in televizijo. V ceni za najem apartmaja so zajete največ štiri vstopnice za kopanje. Ključe hranijo v recepciji Term Ptuj. V Termah Ptuj so prenovljeni notranji in zunanji bazeni. Avto je mogoče parkirati pred zgradbo ali za njo.


28. Tretje stanovanje, ki smo ga kupili leta 2005, se nahaja v Šmarjeških Toplicah 116 (oznaka E-11). V tem zdravilišču so zgradili nov zunanji bazen. Zgradba, v kateri se nahaja kupljeno stanovanje, je v neposredni bližini zdravilišča. Stanovanje je v novozgrajenem poslovno-stanovanjskem objektu v prvem nadstropju. Dostop je mogoč tudi z dvigalom. Poleg manjše predsobe je v stanovanju večji dnevni prostor s kuhinjo. V tem prostoru sta raztegljiv kavč trosed in dodatno raztegljivo ležišče. Spalnica je majhna in ločena od dnevnega prostora. Balkona to stanovanje nima. K stanovanju spadata tudi garažni boks z oznako E-11 in prostor za shrambo koles (boje v kletni etaži). Ključe hranijo v recepciji zdravilišča, kjer se tudi prijavite in plačate turistično takso. V ceni najema so vključene največ tri vstopnice za tamkajšnje bazene.


29. Tudi to počitniško stanovanje je v Šmarjeških Toplicah 115 (oznaka M-7). Nahaja se v isti zgradbi kot stanovanje, opisano pod številko 28, le da je v drugem nadstropju. V stanovanju so majhna predsoba, sanitarije s tuš kabino in dnevni prostor. V slednjem so kuhinja, raztegljiv kavč trosed in dodatno ležišče, kar pomeni, da lahko bivajo v stanovanju največ tri osebe. Stanovanje ima tudi lepo teraso, pripadata pa mu še garažni boks z oznako M-7 in shramba za kolesa v kletni etaži. Ob predložitvi napotnice boste dobili ključe apartmaja in največ dve vstopnici za kopanje v tamkajšnjih bazenih. Ključe hranijo v recepciji zdravilišča, kjer se tudi prijavite in plačate turistično takso.


30. Novembra leta 2005 kupljeno stanovanje se nahaja v Zrečah, Pohorska cesta 3, v isti hiši kot naše prvo stanovanje. Je v pritličju in ima oznako 3. Iz predsobe je vhod v sanitarije s tuš kabino, v spalnico in dnevni prostor s kuhinjskim delom (na voljo je televizija). Iz dnevnega prostora je izhod na zastekleno teraso in še v eno spalnico. Prostori so centralno ogrevani. Parkirni prostor je pred zgradbo. K stanovanju pripada klet številka 3 (po stopnicah v klet in levo v hodnik). V stanovanju lahko biva 5 oseb. Ključe hranijo v recepciji hotela Dobrava. Ob ključih boste dobili največ tri brezplačne vstopnice za kopanje v njihovih bazenih. Bazenski kompleks je od stanovanja oddaljen približno 800 metrov. Na smučišče na Rogli vozi avtobus.


31. Jeseni leta 2006 smo kupili tri apartmaje v Moravskih Toplicah, Ulica ob igrišču 3, v Sončnem parku Vivat. Prvo stanovanje je garsonjera, nahaja se v tretjem nadstropju in ima oznako C-31 (dostop z dvigalom ni mogoč). Iz majhne predsobe je vstop v sanitarije in v dnevno-bivalni prostor, ki je hkrati tudi spalni. V prostoru sta raztegljiv kavč za dve osebi in dodatno ležišče. Apartma je namenjen za največ tri osebe, je centralno ogrevan in ima lepo teraso. Z napotnico za to stanovanje prejmete največ dve vstopnici za notranje in zunanje bazene (tudi za tiste s črno vodo) v hotelu Vivat. Parkirni prostor je pred zgradbo. Ključe hranijo v recepciji hotela Vivat.


32. To stanovanje je povsem enako poprej opisanemu stanovanju in ima oznako C-32. Prav tako se nahaja v kompleksu Terme Vivat v Moravskih Toplicah, Ulica ob igrišču 3.


33. Tudi tretje stanovanje, ki smo ga kupili leta 2006, je v kompleksu Terme Vivat v Moravskih Toplicah, Ulica ob igrišču 3. Iz predsobe je dostop do sanitarij, do prve spalnice, kjer je poleg zakonske postelje še dodatno ležišče, in v dnevni prostor s kuhinjo in kavčem (tam je tudi televizija). Kavč ni namenjen prenočevanju! Iz dnevnega prostora je vhod še v drugo spalnico z zakonsko posteljo. Iz dnevnega prostora in iz druge spalnice je odstop do velike in lepe terase. Stanovanje, ki ima oznako B-207, je pripravljeno za največ pet oseb. Prostori so v drugem nadstropju, do koder vozi tudi dvigalo. Stanovanje je centralno ogrevano. Parkirni prostor je pred zgradbo. Ključe hranijo v recepciji hotela Vivat – termah Sončni park Vivat, kot ga imenujejo. Z napotnico za to stanovanje prejmete največ štiri vstopnice za bazene v hotelu Vivat. Bazeni so notranji in zunanji (tudi s črno vodo).


34. V jeseni leta 2007 smo se v SVIZ-u odločili za nakup novega stanovanja, in sicer v Bohinjski Bistrici. Tu smo imeli do tega trenutka le en apartma s tremi ležišči. Novo stanovanje je v apartmajskem naselju STRŽENICA ob cesti na Jelovico, smer Tolmin, nasproti žage, Jelovška cesta 51 v prvem nadstropju. Iz stanovanja je lep pogled proti Julijcem – Triglavu. Stanovanje ima spalnico z zakonsko posteljo in enojno posteljo ter dnevni prostor, ki se nadaljuje v kuhinjski del. V dnevnem prostoru je raztegljiv kavč za dve ležišči. Iz dnevnega prostora je vstop v sanitarije s tuš kabino, iz kuhinjskega dela pa na teraso. Prostori se ogrevajo s plinsko pečjo. Pred zgradbo je pokrit prostor za avto (to še ni končano). K stanovanju pripada še klet ter skupni prostori (kolesarnica, pralnica in sušilnica).


35. Jeseni 2007 smo postali lastniki še enega stanovanja na Ptuju. Nahaja se v stavbi Drava I in ima oznako G-11. Je garsonjera z majhno predsobo, v kopalnici je tuš kabina. V dnevnem prostoru so ležišča za največ tri osebe (raztegljiv kavč in enojni kavč za eno osebo). Dnevni prostor se nadaljuje v kuhinjsko nišo. Stanovanje ima majhno teraso. Parkirni prostor je ob stavbi. Skladno s pogodbo sta za to stanovanje na voljo največ dve vstopnici brez doplačila za kopanje v bazenihTerm Ptuj. Ključe hranijo v recepciji apartmajskega naselja Terme Ptuj.


36. Tudi 36. stanovanje, ki smo ga kupili jeseni letos, je na Ptuju. Nahaja se v prvem nadstropju apartmajske hiše in ima oznako A-13. Iz predsobe je vhod v sanitarije s kadjo, v spalnico z zakonsko posteljo in dodatnim ležiščem ter v dnevni prostor z raztegljivim kavčem za dve osebi. Dnevni prostor se nadaljuje v kuhinjsko nišo in na teraso. Parkirni prostor je pred zgradbo. Skladno s pogodbo so za to stanovanje na voljo največ štiri vstopnice brez doplačila za kopanje v bazenih Term Ptuj. Ključe hranijo v recepciji apartmajskega naselja Terme Ptuj.


37. V mesecu maju 2008 se je GO odločil za nakup še dveh apartmajev. Nova pridobitev sta stanovanji v Piranu na Belem Križu ob poti v Fieso, Arze 1 B. Stanovanje je v pritličju, sestoji pa se iz predsobe, od koder je vstop v kopalnico in sanitarije ter v spalnico z zakonsko posteljo in enojnim ležiščem. V dnevnem prostoru je raztegljiv kavč z dvema ležiščema. Iz dnevnega prostora je vstop še v kuhinjo in na teraso. Prostori so klimatizirani. To je stanovanje številka 3. Poleg naštetih prostorov so še: skupni prostori, kolesarnica in klet. Pod stavbo je garažna hiša s 7. etažami. Ključe stanovanja hranijo v pisarni TURIST BIROJA, ki se nahaja v Piranu nasproti hotela Piran.


38. V istem času smo kupili še drugo stanovanje, ki je povsem enako prej opisanemu v Piranu na Belem Križu, le da ima oznako »5«. Prostori so enako razporejeni kot pri prej opisanemu apartmaju. Ključe stanovanja hranijo v pisarni TURIST BIROJA, ki se nahaja v Piranu nasproti hotela Piran.


39. Jeseni leta 2008 smo kupili še eno stanovanje na Ptuju. To je garsonjera v zgradbi Sava II v prvem nadstropju. Stanovanje ima oznako G-12. V njem je majhna predsoba, sanitarije z banjo, dnevnim prostorom, ki je hkrati tudi spalni prostor z največ tremi ležišči ( raztegljiv kavč za dve osebi in enojni raztegljiv kavč za eno osebo ). Dnevni prostor se nadaljuje v kuhinjsko nišo. Parkirni prostor je ob zgradbi. Najemnik s ključi dobi največ dve vstopnici za kopanje v njihovih bazenih. Ključe hranijo v recepciji apartmajskega naselja.


40. Spomladi leta 2009 smo kupili stanovanji v Moravskih Toplicah (v Termah VIVAT). Do prvega apartmaja, ki je v prvem nadstropju, se lahko pripeljete z dvigalom. Na vhodnih vratih je oznaka E-109. Poleg predsobe in sanitarij s tušem je dnevni bivalni prostor z raztegljivim kavčem, spalnica z zakonsko posteljo in dodatnim ležiščem ter teraso. Prostori so klimatizirani. V stanovanju lahko biva največ 5 (pet) oseb. Parkirni prostor je pred zgradbo. Ključe hranijo v recepciji Hotela Vivat. Najemnik prejme s ključi tudi največ 4 (štiri) za kopanje v njihovih bazenih.

41. Tudi drugo kupljeno stanovanje v letu 2009 je v kompleksu Terme Vivat. To je garsonjera v prvem nadstropju, do koder pelje dvigalo. Apartma ima oznako D-13. Poleg predsobe in sanitarij je dnevno-bivalni prostor z raztegljivim kavčem in dodatnim ležiščem. V stanovanju lahko bivajo največ 3 (tri) osebe. Iz bivalnega prostora je vstop na teraso. Parkirni prostor je pred zgradbo. Ključe hranijo v recepciji Hotela Vivat. Najemnik dobi s ključi še največ 2 (dve) vstopnici za kopanje v njihovih bazenih.


42. Stanovanje pod zaporedno številko 43 je nova brunarica, ki smo jo kupili in opremili leta 2010 v Termah Olimia v Kampu Natura in v kateri je prostora za bivanje 6 oseb. Brunarica ima oznako B-33, v njej pa ni stopnic. V spodnjem delu so sanitarije, dnevni prostor z raztegljivim kavčem za dve osebi in kuhinjo ter dve spalnici, vsaka z zakonsko posteljo. Pred vhodom je pokrit prostor z mizo in klopmi. Prostori se ogrevajo z električnimi radiatorji, za poletne vroče dni pa je na voljo tudi klima, ki greje ali hladi. Najemnik dobi s ključi največ 4 vstopnice za kopanje v Aqualuni ali v bazenih Termalija.


43. Pri širitvi počitniških zmogljivosti smo bili v letu 2010 uspešni še za dve stanovanji na Ptuju. Tu imamo že apartmaje s tremi, štirimi in petimi ležišči. Novokupljeni stanovanji pa nudita največ šest (6) ležišč. Obe sta v pritličju v vili VI. Prvo ima na vratih oznako A-01. V tem stanovanju je predsoba z vhodom v sanitarije s kadjo in v shrambo. Iz predsobe je vstop v dnevni prostor z raztegljivim kavčem in se nadaljuje v kuhinjsko nišo. Iz dnevnega prostora je izhod na pokrito teraso s pogledom v naravo. Prostori so ogrevani s centralno kurjavo, za vroče dni je na voljo klimatska naprava. Pred oddajanjem v najem smo zamenjali okna in balkonska vrata. Ključe hranijo v apartmajski recepciji, v nočnih urah pa v recepciji hotela. Uporabnik s ključi dobi največ štiri (4) vstopnice za kopanje v njihovih bazenih.


44. Tudi to stanovanje je na Ptuju in je po velikosti ter opisu enako kot stanovanju pod zaporedno številko 44. Nahaja se prav tako v vili VI, nosi pa oznako A-02 ter nudi enake pogoje bivanja kot stanovanje A-01.


CENIK NAJEMA

OPIS STANOVANJ

Vsa SVIZ-ova stanovanja imajo opremljene kuhinje s hladilnikom. V vseh apartmajih so televizijski sprejemniki, v nekaterih tudi telefon. Stroške uporabe telefona poravnajo uporabniki v recepciji, kjer hranijo ključe. Prav tako plača vsak sam tudi turistično takso (ta ni zajeta v ceni najemnine). Najemniki stanovanja v Anakaranu morajo turistično takso plačati ob prijavi. Uporabniki stanovanj morajo prinesti s seboj le posteljnino. Dobro je, da imajo s seboj potrdilo o poravnanem računu. Domače živali v stanovanjih niso dovoljene. Vsi apartmaji so najmanj dvakrat na leto temeljito očiščeni, v vsakem so tudi nekatera osnovna čistila. Ob koncu počitnikovanja mora uporabnik počistiti prostore in sanitarije ter pomiti posodo. V vseh stanovanjih so knjige, v katere je treba vpisati, kdo je bival v posameznem stanovanju in koliko časa. Knjiga je namenjena pripombam o stanju prostorov in inventarja ob prihodu, tudi za dobre misli je dovolj prostora. Prosim, da listov iz knjige ne trgate. V SVIZ-ovih stanovanjih lahko prenočuje največ toliko oseb, kot je ležišč. Upoštevajte čas prihoda in odhoda, ki je napisan na vsaki napotnici.

Kako najeti stanovanje? Za čas počitnic vsako leto naredimo t. i. razdelilnik enotedenskih terminov po območnih odborih, in sicer glede na število članov le-teh. Za ta čas se morate do določenega datuma prijaviti v svojem območnem odboru. O tem so obveščeni predsedniki posameznih odborov in prek njih tudi sidikalni zaupniki. Ko se omenjeni rok za prijave izteče, veljajo enaka pravila za vse člane, ne glede na to, od kod kdo prihaja.

Za informacije o stanovanjih pokličite po telefonu 01 244 09 15 (Peter Penič). Pri klicanju upoštevajte uradne ure, ki so od ponedeljka do petka med 9. in 11. ter 13. in 15. uro. Zasedenost naših stanovanj je mogoče spremljati na spletni strani. Ko ste izbrali prosto stanovanje in čas, ki vam odgovarja, potrebne podatke (tudi številko sindikalne članske izkaznice) sporočite po telefonu. Prevzem ključev prvi dan je po 14. uri, zadnji dan pa je treba ključe oddati v recepcijo-pisarno do 13. ure, če ni na napotnici drugače zapisano. Ne zahtevajte ključev v recepcijah pred uro, ki je zapisana na napotnici, prav tako morate do napovedane ure ključe oddati.

Peter Penič,
upravitelj počitniških stanovanj

Člani smo:

ETUCE
KSJS
Education International
FIM

Ostanite na tekočem:

RSS novice:

Povej naprej:


 
GO SVIZ Slovenije: Oražnova 3, p.p. 196, 1102 Ljubljana, telefon: +386 1 24 40 900, faks: +386 1 24 40 920, e-pošta: info@sviz.si in tajnistvo@sviz.si;
pravna služba - 01/24 40 910, 01/24 40 912, 01/24 40 914 in 01/24 40 922, e-pošta: pravna.pisarna@sviz.si;
finance in organizacija - 01/24 40 906; mednarodna dejavnost in stiki z javnostmi - 01/24 40 908