Pridružite se nam
38.000 članov zaposlenih v vzgoji, izobraževanju, znanosti in kulturi.
Svizove novice!
Spodaj vpišite e-naslov:
Ljubljana, 13.01.2012

Ravnateljica naj prekliče svoj ukrep premestitve


sporočilo za javnost!


RAVNATELJICA VRTCA BORISA PEČETA NAJ PREKLIČE SVOJ UKREP PREMESTITVE
SVIZ poziva ravnateljico, naj prisluhne staršem in prekliče (samo)svoj ukrep premestitve vzgojiteljic


Ljubljana, 13. januarja 2012 – Glavni odbor Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) ter območni odbor SVIZ Podravja ostro nasprotujeta odločitvi ravnateljice Vrtca Borisa Pečeta (enota Tomšičeva) glede premestitve vzgojiteljice in pomočnice vzgojiteljice v drugo skupino. Ravnateljica je prerazporeditev izpeljala kljub jasnemu nasprotovanju staršev in zgolj na podlagi lastnega ter mnenja Inšpektorata RS za šolstvo in šport, ki pa v svojem izvedenskem mnenju ni ugotovilo nikakršnih kršitev, temveč podalo le smernice in priporočila za delo. S takšnim samovoljnim ravnanjem ravnateljice se GO in OO SVIZ Podravja ne strinjata, zato jo pozivata, naj že izpeljani ukrep prekliče.

Ravnateljica vrtca se je za premestitev delavk v drug oddelek odločila brez utemeljenih objektivnih razlogov ter še pred koncem inšpekcijskega postopka, ki na koncu tudi ni pokazal nikakršnih kršitev. Vrnitev premeščenih delavk v prvotni oddelek zahtevajo tudi starši otrok, ki so zadovoljni z delom vzgojiteljice in njene pomočnice ter ne razumejo ravnateljičinih dejanj. Ravnateljico, ki ne želi prisluhniti željam 48 staršev in jim odreka pravico soodločanja, SVIZ zato v imenu svojih 40.000 članic in članov poziva k razveljavitvi odločitve o premestitvi vzgojiteljic, njuni vrnitvi v matični oddelek ter zlasti k strpnejšemu in manj samovoljnemu ravnanju v prihodnje ob morebitnih podobnih primerih.

mag. Boris Radosavljevič,
predsednik OO SVIZ Podravja
Branimir Štrukelj,
glavni tajnik SVIZ Slovenije
 
X X X X X

Več informacij:

Sandi Modrijan,
tiskovni predstavnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije

Vaš komentar:

Z vpisom zahtevanih podatkov lahko h gornji objavi prispevate svoj komentar. Vnos vašega e-naslova, ki ob komentarju ne bo objavljen, je obvezen, saj boste nanj prejeli potrditveno obvestilo. V tem obvestilu boste našli povezavo, na katero morate klikniti, da bo vaš komentar na strani postal viden.

Za morebitna dodatna pojasnila nam lahko pišete na e-naslov: info@sviz.si
Ime:
E-naslov:
Komentar:   
Melita (16.01.2012 07:36:02)
Gospod Štrukelj, komentirala bi tako: če je ravnateljica ravnala na tak način, potem je upoštevala svoje razloge in je bil to način, da se prekine obdobje, ki je po njenem mnenju polno nepravilnosti. Mnenje, ki v tem primeru šteje, je edino tisto, ki je ali šele bo podano ob preučitvi vseh argumentov. To ne bo samo mnenje staršev ali najhuje - mnenje članov Sindikata in ostale javnosti, ki z zgodbo nimajo prav nobene povezave in poznavanja. Vsako drugo mnenje je pristransko in s tem neupravičeno sodelovati v razpravi. Svoja razmišljanja naj strnejo le stroka, ravnateljica in prizadeti. Normalen dialog, ki pritiče človeku, naj potem razreši neprijetno situacijo.
Izjemno me moti, da pišete v imenu 40.000 članic in članov Sindikata - prav vi bi morali vedeti, da ne delujemo kot horda in čeprav v isti organizaciji delimo različna mnenja.
Pozdrav!

Člani smo:

ETUCE
KSJS
Education International
FIM

Ostanite na tekočem:

RSS novice:

Povej naprej:


 
GO SVIZ Slovenije: Oražnova 3, p.p. 196, 1102 Ljubljana, telefon: +386 1 24 40 900, faks: +386 1 24 40 920, e-pošta: info@sviz.si in tajnistvo@sviz.si;
pravna služba - 01/24 40 910, 01/24 40 912, 01/24 40 914 in 01/24 40 922, e-pošta: pravna.pisarna@sviz.si;
finance in organizacija - 01/24 40 906; mednarodna dejavnost in stiki z javnostmi - 01/24 40 908